Construction of the New Entrance and Gates to Muckross House

The Muckross House Entrance Contract involved the realigning and widening of the existing entrance to Killarney National Park. The project also included for the lighting of the new entrance and the construction of the cut stone pillars and associated walls on which the new electronically controlled wrought iron gates were installed. Scope of works included:

  • Realign new entrance to the park and N71 Killarney
  • Widen existing entrance and installation of new lighting
  • New Electrically controlled Wrought Iron Gates
  • Construction of New Cut Stone Pillars and associated walls comprising of blue limestone plinths, capping & cladding.
  • Castlestone paviors paved footpaths 100m2
  • Heavy duty Granite Kerbing  105m
  • Public Lighting 12no.
  • Soft Landscaping  245m2 grassed area

Client

Department of Environment Heritage and Local Government

Client Representives

Hickey Moynihan Consulting Engineers

Date

November 2007 – July 2008

Contract Value

€ 248 000

Location

Killarney National Park, Killarney, Co. Kerry

Date

January 19, 2021

Muckross_House_Entrance_Site_Visit26-09-07_006
Muckross_House_Progress_Photos_Nov_07_011
Muckross_progress_photos_003
Muckross